divendres, 26 de novembre del 2010

Ja comencen a sortir les faveres...



A principis de novembre varem plantar les faves de la varietat reina mora. Aquestes llavors ens les varen proporciona l'Ernest i la Ester de les Refardes,  els quals es dediquen a la recuperació de llavors antigues de forma ecològica.

 


Característiques:     
Òptima per zones fredes o bé sembres tardanes.
Les tavelles son d’uns 25 cm amb 6-7 grans.  
La grana un cop s’ha assecat és d’un tamany mig i color violeta brillant. 


Com totes les lleguminoses, les faves tenen un contingut en proteïnes elevat comparat amb altres hortalisses. També és destacable el contingut en calci, fibra i vitamines B1 i B2.
 
Estan recomanades per a: 
Colesterol: menjades en cru absorbeix el greix dipositen les venes.
• Diürètica: si es fan infusions amb les seves flors.
• Alzheimer,gràcies a la lecitina i al pujol.                      
• Depurativa: antireumàtica, infusió amb les seves flors.
• Afavoreix el trànsit intestinal. 


 Consum:
 Les faves es consumeixen tant crues com cuinades. A Múrcia i en alguns llocs d'Andalusia es prenen en aperitiu crues amb bacallà sec o moixama, pernil, etc.
Les faves cuinades es prenen ofegades, saltejades amb cansalada o pernil, estofades i ja en la cuina moderna s'han fet algunes amanides a base de faves.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada